Politica de Confidentialitate

Politica de protecție a datelor cu caracter personal – actualizată conform Regulamentului General pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal dezvoltat de Uniunea Europeană.

Începând cu data de 25 mai 2018 intră în vigoare Regulamentul General pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal dezvoltat de Uniunea Europeană, cunoscut publicului larg drept GDPR (sau RGDP), sau noul Regulament.

 Magazinul oamenicanoi.com, la care ne vom referi în continuare drept Site-ul, prin compania care îl operează, Innovative Communications&Solutions SRL, la care ne vom referi în continuare drept Compania, se conformează în totalitate cu regulamentul GDPR și ia toate măsurile pentru ca datele utilizatorilor să fie în siguranță.

Confidentialitatea datelor dumneavoastra cu caracter personal reprezintă una dintre preocupările principale ale Companiei de aceea dorim să te asigurăm că vom  prelucra datele tale în mod onest, transparent și informat, conform schimbărilor și modificărilor aduse de Regulamentul (EU) general privind protecția datelor persoanelor fizice nr. 2016/679 („GDPR”).

Termeni GDPR:

Persoana vizata (direct si indirect) – persoana ce poate fi identificata prin nume, numar de telefon, adresa de email, provenite prin diferite aplicatii mobile, adrese IP, sau fisiere de tip cookie. Site-ul Companiei nu se adreseaza persoanelor cu varsta mai mica de 18 ani. 

Prelucrarea datelor cu caracter personal – orice operatiune fizica sau electronica survenita asupra unor date sau seturi de date cu caracter personal. Prin prelucrare se intelege colectarea, stocarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, modificarea, extragerea, transmiterea, stergerea, utilizarea, consultarea sau punerea la dispozitie a acestor date.

Operator date – orice persoana fizica sau juridica, autoritate publica sau agentie care stabileste scopul prelucrarii datelor cu caracter personal si modalitatile prin care se face acest lucru. In cazul oamenicanoi.com operatorul de date este Innovative Communications& Solutions SRL, denumita in continuare Compania.

Persoana imputernicita de operator (sau procesator de date) – orice persoana fizica sau juridica, autoritate publica sau agentie care proceseaza date cu caracter personal in numele Companiei.

Pseudonimizarea sau anonimizarea datelor – se refera la prelucrarea datelor cu caracter personal astfel incat acestea sa nu mai poata conduce la identificarea unei persoane vizate.

Criptarea datelor – se refera la luarea de masuri de natura tehnica prin care datele cu caracter personal nu mai pot fi intelese de catre persoanele care nu au autorizatie pentru a le accesa.

 Drepturile persoanelor vizate

  1. Drepturile de informare si acces la date

Utilizatorii site-ului au dreptul de a fi informati cu privire la datele cu caracter personal prelucrate de catre Companie, precum si scopul in care acestea sunt prelucrate.

  1. Rectificarea sau stergerea datelor (dreptul de a fi uitat)

Utilizatorii site-ului au dreptul de a cere rectificarea sau stergerea completa a datelor procesate de catre Companie.

  1. Dreptul de restrictionare a prelucrarii

Utilizatorii site-ului pot cere Companiei sa restrictioneze datele folosite sau sa nu transfere datele sale catre terte parti. In cazul nostru, datele colectate de la utilizatori sunt transmise firmei de curierat (Fan Courier, DPD) pentru livrarea coletelor, firmei de contabilitate care se ocupa de gestionarea facturilor, platformei prin care transmitem newslettere (doar in cazul in care te-ai abonat la newsletter), Ryvio (entitate care verifica cat de multumiti sunt clientii de experienta pe site-ul nostru).

  1. Dreptul de a se opune prelucrarii

Utilizatorii site-ului se pot opune ca datele lor sa faca obiectul procesarii in scopuri de marketing direct.

  1. Dreptul portabilitatii datelor

Utilizatorii site-ului pot cere Companiei sa transmita datele procesate de la acestia catre alte entitati care ofera servicii similare.

  1. Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale
  2. Dreptul de retragere a consimtamantului 

 In cazul prelucrarii datelor pe baza de consimtamant, persoanele vizate isi pot retrage oricand consimtamantul iar Compania nu va mai prelucra datele pentru scopul in cauza. 

  1.        Dreptul de a depune o plangere 

Orice persoana vizata are dreptul de a depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (A.N.S.P.D.C.P.) in cazul in care considera ca prelucrarea datelor cu caracter personal incalca prevederile GDPR. 

  1.        Dreptul de a se adresa justitiei

 Persoanele vizate au dreptul de a se adresa justitiei pentru apararea drepturi garantate de legislația aplicabila in domeniul protecției datelor cu caracter personal, care au fost incalcate.

 Pentru exercitarea acestor drepturi utilizatorii pot transmite o cerere scrisa pe adresa de email contact@oamenicanoi.com, prin posta, curier sau personal la sediul nostru Str. Branduselor nr 1, sector 3, București, telefon 0741 269 623.

 Obligatiile Companiei in conformitate cu GDPR:

Temeiul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal

Prelucram astfel de informatii pentru a putea procesa comenzile plasate in magazinul nostru, pentru a livra comenzile, pentru a transmite newslettere catre persoanele care se aboneaza  si pentru a imbunatati experienta in magazinul nostru.

Conform noului regulament, Compania are obligatia sa transmita un raspuns la solicitarile exprimate de catre utilizatori in termen de 30 de zile.

Securitatea datelor

Site-ul este gazduit pe serverele Shopify Inc. Site-ul este securizat prin certificat SSL.

 Cine Suntem?

Innovative Communications&Solutions Srl este o persoană juridică de naționalitate română, înmatriculată la Registrul Comerțului sub nr. J40/7967/2010, având cod unic de înregistrare fiscală 27300603(„Operator” sau „Compania”), este operatorul datelor tale și entitatea care îți furnizează, prin intermediul Magazinului Online, produse din categoriile casă și gradină, bucătărie, produse de îngrijire personală și articole sportive, auto, animale de companie.

 Ne puteți contacta oricând la:

Adresă: str. Brânduselor nr 1, Sector 3, București, România

Nr. telefon: 0741269623

E-mail: contact@oamenicanoi,com

Compania numit un Responsabil cu Protecția Datelor Personale. Pentru orice întrebări sau nelămuriri legate de prezenta Politică, de modul în care Innovative Communications&Solutions prelucrează datele tale sau drepturile tale, ne poți contacta la adresa de e-mail dedicată contact@oamenicanoi,com sau la adresa poștală str. Brânduselor nr 1, Sector 3, București, România.

CE DATE PRELUCRĂM DESPRE TINE?

 Ce sunt datele personale?

 Datele personale înseamnă orice date sau informații care ne ajută să vă putem identifica direct (de exemplu numele, prenumele tău) sau indirect (de exemplu, în funcție de profilul pe care îl creăm pentru a-ți transmite oferte personalizate).

 Politica noastră este de a colecta și prelucra doar datele care ne sunt necesare ca să îți oferim cea mai plăcută experiență atunci când navighezi/ faci cumpărături pe site-ul web al Magazinului Online.

Mai exact, în tabelul de mai jos am prezentat datele cu caracter personal („Date” sau „Date Personale”) pe care le colectăm direct de la tine, care rezultă din interacțiunea cu tine și pe care noi sau parteneri noștri le urmărim în vederea furnizării produselor comandate sau pentru a-ți oferi diverse oferte personalizate, atunci când navighezi/ faci cumpărături pe site-ul web al Magazinului Online sau atunci când utilizezi diverse dispozitive (computer, tabletă ori telefon mobil).

Datele minorilor.

Companianu permite prelucrarea datelor personale ale clienţilor care nu au împlinit vârsta de 18 ani.

ÎN CE MOD PRELUCRĂM DATELE TALE?

 Compania colectează și prelucrează datele tale pentru onorarea comenzilor pe care le faci și livrarea produselor pe care ți le dorești, îmbunătățirea experiențelor tale în Magazinul Online, oferirea de asistență și suport atunci când utilizezi Magazinul Online/ contul de client, sau pentru a-ți crea un profil de client în vederea transmiterii unor oferte personalizate (marketing direct).

Am detaliat  mai jos modul în care prelucrăm datele tale, scopurile și temeiul juridic (baza legală) al activităților prin care prelucrăm datele tale.

Crearea contului de utilizator si plasarea comenzilor: iti vom solicita numele, prenumele, adresa de email, adresa la care doresti sa trimitem comanda si numarul de telefon. Numele, prenumele, adresa si numarul de telefon sunt transmise curierului (Fan Courier), altfel nu ai putea primi comanda. Firma de contabilitate va avea de asemeni acces la numele, prenumele, adresa si numarul de telefon care se regasesc pe factura.

Temei juridic pentru prelucrare: pentru executarea contractului dintre Companie si persoana vizata, reprezentat de vanzarea de produse prin intermediul site-ului. 

Interes legitim: pentru a putea procesa si livra comenzile, pentru respectarea obligatiilor de natura fiscala aferente vanzarii prin intermediul site-ului.

Abonare la newsletter: poti inscrie adresa de email la baza de abonati catre care transmitem emailuri informative si promotionale despre campaniile noastre. Adresa de email va ajunge la platforma Shopify Emails si Seguno Email Marketing, cei care ne pun la dispozitie modalitatea tehnica prin care colectam aceste adrese de email si prin care te abonezi la newsletter-ul nostru, Aceste platforme folosesc fisiere de tip cookie pentru a determina informatii legate de vizualizarea newsletterelor respective de catre abonati.

Temei juridic pentru prelucrare: interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protecția datelor).

Interes legitim: conform optiunii abonatului, pentru transmiterea de informatii despre produsele noastre, campanii de reduceri de pret.

Comentarii in pagina de produs: aici ai ocazia de a acorda o recenzie produsului respectiv, pentru care vei fi rugam sa completezi un nume. Acesta, impreuna cu comentariul tau va fi publicat pe site si va fi pastrat in baza noastra de date.

Temei juridic pentru prelucrare: interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protecția datelor).

Interes legitim: pentru a putea afisa pe site comentariile, in cazul in care doresti sa-ti exprimi parerea despre produsele noastre.

Apeluri telefonice: in cazul in care ne contactezi pentru informatii sau pentru plasarea unei comenzi telefonice, vom colecta numarul tau de telefon si alte informatii pe care ni le vei furniza in timpul conversatiei. Nu inregistram conversatiile telefonice.

Temei juridic pentru prelucrare: interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protecția datelor).

Interes legitim: pentru a raspunde solicitarilor tale, pentru preluarea comenzilor telefonice si pentru a pastra evidenta corespondeței.

Formular de contact: in cazul in care doresti sa ne lasi un mesaj prin formularul de contact de pe site-ul nostru, vei fi rugat sa-ti completezi adresa de email pentru a putea fi contactat ulterior cu un raspuns.

Temei juridic pentru prelucrare: interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protecția datelor).

Interes legitim: pentru a raspunde la solicitarile tale si pentru a pastra evidenta corespondentei.

Comentarii pe blogul nostru: in cazul in care vrei sa ne lasi un comentariu la articolele de pe blogul nostru, vei fi rugat sa completezi numele si adresa de email, care vor fi pastrate in baza noastra de date. Adresa de email nu va fi publicata pe site.

Temei juridic pentru prelucrare: interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protecția datelor).

Interes legitim: pentru a raspunde la solicitarile tale si pentru a pastra evidenta corespondentei.

Plati cu cardul: in cazul in care doresti sa achiti comanda prin card bancar, plata se va efectua prin procesatorul de plati Mobilpay. Magazinul nostru nu colecteaza date legate de cardul tau bancar, acestea fiind colectate si utilizate doar de catre procesatorul de plati Mobilpay.

3D Secure înseamnă o măsură de siguranță care presupune redirecționarea clientului în momentul efectuării plății pe o pagina securizată unde înregistrarea fiecărui deținător de card se face prin atribuirea unui cod de autorizare pentru fiecare tranzacție online. Cardurile acceptate la plată sunt cele emise sub siglele VISA (Classic si Electron) si MASTERCARD (inclusiv Maestro, daca au cod CVV/CV2)].

  - În cazul unor retururi/ anulării comenzii colectăm și prelucrăm: IBAN-ul și banca la care ai deschis contul bancar, pentru a-ți restitui banii plăți pentru produsele returnate/ comenzile anulate.

Transmiterea de informatii catre noi prin email sau telefon: daca alegi sa ne transmiti informatii prin email sau telefon trebuie sa ai in vedere faptul ca astfel de mijloace de comunicare nu sunt in totalitate sigure, iar transmiterea de informatii prin aceste mijloace se face pe riscul utilizatorului. Compania nu poate fi raspunzatoare de eventuale prejudicii suferite de utilizator survenite in urma deciziei acestuia de a ne contacta prin astfel de mijloace.

Date cu caracter personal sensibile – se refera la date genetice si biometrice. Magazinul nostru nu proceseaza astfel de date. De asemeni, nu procesam date legate de condamnari sau infractiuni.

Campanii promoționale, concursuri, promoții sau tombole:Pentru concursurile online derulate pe site-ul oamenicanoi.com colectăm adresa ta de e-mail. Mai organizăm concursuri pe pagina oficială de Facebook a Innovative Communications&Solutions, unde colectăm, în funcție de campanie, următoarele date necesare participării tale la concurs, respectiv, pentru validarea câștigătorilor prin random.org:

  • nume și prenume;
  • adresa de e-mail, sau;
  • număr telefon.

Dacă ești câștigător, vom menționa numele și prenumele tău pe pagina oficială Facebook a oamenicanoi.com sau pe site-ul nostru oamenicanoi.com.

Temei: Consimțământ

În scopul participării tale la concursurile organizate de Innovative Communications&Solutions și acordării premiilor respective .

Oferte pe bază de audiențele personalizate (pe liste de clienți):

Cu acordul tău, vom utiliza adresa ta de e-mail și numărul de telefon mobil pentru crearea de liste de clienți codificate („datele hash”), iar apoi vom folosi datele codificate din această listă pentru a corela datele tale (și a altor clienţi dintr-un grup de interes) cu datele persoanelor de pe Facebook, pentru a transmite, pe acest canal, către contul tău de Facebook, oferte personalizate prin reclame țintă.

Facebook codifică datele hash, le încarcă în platforma socială și astfel ne creează audiență, utilizând aceste date hash exclusiv pentru corelarea cu datele din contul tău de Facebook, fără să distribuie aceste date terților (sau, altor agenții de publicitate comercială) și vor fi șterse automat de Facebook imediat după corelare.

Atunci când creezi o audiență asemănătoare, alegi o audiență sursă (o audiență personalizată creată cu ajutorul unui partener de date, al datelor pixelului tău sau al fanilor paginii oamenicanoi), iar Facebook identifică trăsăturile comune ale persoanelor din această audiență (de exemplu, informații demografice sau interese). Apoi, Facebook găsește persoane care au trăsături similare (sau „asemănătoare”) cu acestea. Dacă răspunsul este afirmativ, va trebui să mai adăugăm aici un paragraf precum cel de mai jos.

În plus, pe website-ul Magazinului Online utilizăm și serviciile Facebook de audiență personalizată creată cu ajutorul datelor pixelului tău. Cu ajutorul acestui serviciu oferit de Facebook, Noi și Google putem identifica faptul că ați dat click pe anunțul nostru publicitar din Facebook și a-ți fost redirecționat către site-ul Magazinului Online. Datele colectate cu Facebook servesc exclusiv la întocmirea de statistici privind succesul și utilizarea campaniilor noastre publicitare pe Facebook.

Consimțământ

Pentru transmiterea de oferte personalizate pe Facebook (prin utilizarea serviciului de audiențe personalizate bazate pe liste de clienți

 Mai multe detalii privind scopurile, modul de colectare și prelucrare a datelor cu caracter personal de către Facebook și pentru setări de protecție a sferei tale private pe Facebook, poți consulta în Politica de confidențialitate a Facebook centrul de ajutor pentru promotori.

Informatii primite de la terti

Putem primi date cu caracter personal de la furnizori de servicii. Primim adresele de email ale persoanelor care doresc sa se aboneze la newsletter de la Shopify sau Seguno , platformele care ne ofera suportul tehnic pentru abonarea la newsletter.  

Dezvaluirea datelor personale catre furnizori de servicii

Pentru desfasurarea activitatii site-ului lucram cu anumiti furnizori de servicii catre care suntem nevoiti sa transmitem datele colectate in vederea respectarii obligatiilor pe care le avem fata de clientii nostri, pentru respectarea obligatiilor fata de statul roman si pentru a crea o experienta cat mai buna pentru utilizatorii site-ului. Nu transmitem date personale catre terti daca nu este cazul. Poti alege in orice moment ca datele tale sa nu fie furnizate catre terti printr-o cerere transmisa prin email la contact@oamenicanoi.com, prin posta, curier rapid la sediul nostru din strada Brândușelor nr 1, Sector 3, Bucuresti, Telefon:0741 269 623

Datele cu caracter personal pot fi transmise catre:

Firma de curierat Fan Courier: nume, prenume, adresa de livrare, numar de telefon, in vederea livrarii comenzilor plasate de catre clienti pe site-ul nostru.

Firma de contabilitate: respectam toate reglementarile de ordin fiscal create de statul roman, astfel ca datele tale se regasesc pe facturile operate de firma de contabilitate cu care lucram.

Seguno Email Marketing: platforma care ne ofera suportul tehnic pentru colectarea adreselor de email ale persoanelor care doresc sa se aboneze la newsletter-ul nostru.

Shopify Emails: platforma care ne ofera suportul tehnic pentru transmiterea de newsletter-e catre abonati. 

Retele sociale si motoare de cautare: 

Furnizorii de telefonie: in cazul in care te contactam sau ne contactezi tu prin telefon, datele legate de apeluri vor fi inregistrate automat de catre furnizorii de telefonie mobila, la fel ca in cazul oricarui apel telefonic. Fiecare furnizor de telefonie mobila are propria politica de confidentialitate, disponibila pe site-ul companiei respective.

Compania nu vinde date personale catre terte parti.

Durata stocarii datelor tale

Stocam aceste date atat timp cat este necesar, in functie de obligatiile juridice la care trebuie sa ne conformam. Nu pastram aceste date mai mult decat e nevoie, in cazul in care acestea nu mai sunt necesare la un moment dat, vor fi anonimizate. In cazul in care doresti sa nu mai stocam datele tale, ne poti transmite o cerere in acest sens pe adresa de contact@oamenicanoi.com, prin posta, curier rapid la sediul nostru din strada Brândușelor nr 1, Sector 3, Bucuresti, Telefon:0741 269 623 

Ce cookie-uri folosim

Cookie-urile sunt niste fisiere care salveaza preferintele tale in momentul in care navighezi pe site pentru ca vizitele urmatoare sa fie cat mai placute. Folosim informatiile respective pentru a imbunatati experienta utilizatorilor pe site-ul nostru. Poti dezactiva oricand cookie-urile din setarile browser-ului pe care il folosesti. In cazul in care alegi sa refuzi cookie-urile este posibil ca site-ul sa nu mai functioneze corect. Majoritatea site-urilor folosesc fisiere de tip cookie, iar acestea au devenit o functie standard in cadrul operarii site-urilor.  

Site-ul nostru foloseste urmatoarele fisiere de tip cookie third party:

Google Analytics: pentru colectarea de informatii referitoare la experienta pe site a utilizatorilor nostri.

Google Adwords: folosim aceasta platforma pentru a transmite reclame legate de produsele noastre si campaniile de reduceri de pret care te-ar putea interesa.

Facebook pixel: pentru colectarea de informatii legate de experienta pe site a utilizatorilor nostri si pentru transmiterea de informari in cadrul campaniilor de reduceri de pret prin intermediul platformei de socializare.

Hotjar: pentru colectarea de informatii referitoare la experienta pe site a utilizatorilor nostri. 

Shopify si Seguno email: pentru suport tehnic in vederea colectarii adreselor de email ale persoanelor care doresc sa se aboneze la newsletter. 

Daca nu doresti ca datele tale sa fie colectate prin cookie-uri third party, poti instala un program de tip adblocker. Daca dezactivezi cookie-urile, este posibil ca site-ul sa nu mai functioneze corect si sa nu poata fi folosit.